Plant je Plantje Dag

Op uitnodiging van woningcorporatie Ons Doel organiseerde Peen en Ui eind juni de Plant je Plantje Dag. Samen met bewoners van de Beijerincklaan en omgeving èn medewerkers van Ons Doel werd openbaar groen nòg groener gemaakt!

Hoek Beijerinck-/Franchimontlaan Foto: Julia van Adrichem

De social designers van Peen en Ui maakten er een mooie dag van: de Plant je Plantje Dag begon natuurlijk met een bakkie koffie waarna, onder feestelijke live muziek van Heer Dinges en de Vioolhommel , de buurtbewoners de handen uit de mouwen staken. Véél nieuwe planten en tuingerei waren aanwezig, daar had hovenier Barry (met assistenten!) heel goed voor gezorgd. En niet alleen de groenstroken voor en achter de flats, ook de boomspiegels werden opgefleurd.

Foto Julia van Adrichem
Foto Julia van Adrichem
Foto Julia van Adrichem

Peen en Ui organiseerde in opdracht van Ons Doel in het najaar van 2019 de Herfstontmoetingen. Uit deze buurtontmoetingen kwam de wens van bewoners naar voren voor meer bloemen en planten in de wijk. Als vervolg hierop organiseerde Peen en Ui in opdracht van Ons Doel samen met de Social Pickers van de Beijerincklaan de Bollenactie in het najaar van 2020 en dit jaar juni de Plant je Plantje Dag.

Het gezamenlijke doel van Peen en Ui, Ons Doel en de Social Pickers van deze buurt is om op een leuke, praktische manier het contact tussen buurtbewoners te bevorderen. Daar wordt de wijk mooier van!

Plantenkoerier Foto Julia van Adrichem