Peen en Ui in de stad

Het mobiele kantoor van Peen en Ui wordt verhuist naar een nieuwe plek in de stad Leiden.
Peen en Ui in de Stad

Peen en Ui in de Stad

Vanaf 24 april 2018 werkt Peen en Ui de komende tijd vanuit het Tuinhuis Bij  Nico, Nico van der Horstpark 102, Leiden (Voorschoterweg, tussen Aquon en Hooghkamerbrug)

Van binnenstad tot buitenwijk, onze projecten vinden door heel Leiden plaats.

OPEN|Makers aan de Markt is het langstlopende project van stichting Peen en Ui. Dit project is ooit begonnen als tijdelijk experiment in vier leegstaande panden aan de Aalmarkt. Doel was om Leidse makers en hun werkproces zichtbaar te maken voor Leiden. Dat doen we nog steeds, maar nu met het HyperMöbiel.

Tijdens de zoektocht naar een nieuw pand bleek bij gesprekken met de gemeente en andere vastgoedprofessionals dat een van de bezwaren van het tijdelijk in gebruik geven van een pand te maken had met de zorg dat de gebruiker niet op korte termijn het pand zouden kunnen verlaten in geval van officiële verkoop en verhuur. Dit bleek ook de voornaamste reden waarom een gesloten convenant tussen Gemeente, Cultuurfonds en HOD nooit tot uitvoer is gekomen.

Als oplossing hiervoor hebben we het mobiele kantoor Hypermöbiel ontwikkeld. Een uitklapbaar meubel dat we binnen heel korte tijd kunnen verplaatsen en waarin alles wat nodig is voor het houden van een kantoor aanwezig is: buro, garderobe, koffiehoek en kopieercorner. Met dit HyperMöbiel “infiltreren” we in een organisatie en ontdekken we met hen wat zij en ons OPEN|Makers-netwerk voor elkaar kunnen betekenen.

Je bent van harte welkom om aan ons HyperMöbiel te komen werken, ook als wij er niet zijn.  Laat het ons wel even weten door een mail te sturen naar: open@peenenui.nl .We vertellen je dan graag waar alles staat, hoe koffie te zetten, te printen of je laptop aan te sluiten.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen, stuur dan een mail naar: open@peenenui.nl en wie weet komen we met het Hypermöbiel bij jou op bezoek.

Waar zit Peen en Ui?

De komende tijd werkt Peen en Ui vanuit het wijkkantoor van Ons Doel aan de Uiterstegracht in Leiden.

 

Waar zat Peen en Ui?