OPEN Kunstroute 2015

OPEN|Makers in Molen de Put 1 én de Zeeheldenbuurt

In 2015 was  OPEN|Makers te zien in het atelier van Levend Lijf aan Molen de Put 1, een divers programma met makers van verschillende disciplines. Zo was er beeldende kunst van Erik Romme, Gonda Lijbers, Azad Bilal, Stan van Belkum en Julia van Adrichem, een performance van Ioana Tudor en we beleefden de première van het project PAPER POETRY van Pink Meltzer en Peter Visser.

Ook in de Zeeheldenbuurt  presenteerde OPEN|Makers zich! Brenda Koene en Emma van Noort lieten daar het werk zien waar ze in hun OPEN atelier aan hebben gewerkt  de laatste tijd. Tijdens de Kunstroute kreeg Peen en Ui ook bezoek van kunstenaars uit Oxford.

 

park de put 1

OPEN Munnikenstraat 

 

OPEN|Makers en het programma tijdens de Kunstroute 2015:

IMG00442-20110414-2228

Mijn naam is Stan van Belkum, ik ben schilder. De keuze van mijn materiaal is licht onconventioneel: roerstokken, huishoudverf (Borselen, Leiden), koper- en staaldraad, epoxyhars en recent roest. Met deze materialen ben ik in mijn schilderijen op zoek naar toeval met structuur, mooi stromend blauw en wit, glans versus dof, reliëf maar ook glad, oranje-vlekjes en lichteffecten. Om de resultaten te zien nodig ik je graag uit op mijn website (http://www.stanvanbelkum.nl) maar natuurlijk ook voor bezoek tijdens de kunstroute. Altijd een mooi moment om iets terug te horen van het publiek. Net als voorgaande jaren ben ik te gast bij OPEN!

 

IMG_2954Ik ben Ioana Tudor en ik ben een Leidse maatschappelijk geëngageerde theatermaker. Tijdens de kunstroute doe ik onderzoek voor mijn nieuwste performance “Losing my whiteness; 5 ways of becoming unwanted within a white supremacist society, without the obvious change of colour”.Het lijkt steeds moeilijker om bij de witte norm te horen en te genieten van de privileges die daarmee samengaan. In een van de huisjes onderzoek ik één van de manieren om ongewenst te geraken binnen de door witten gedomineerde samenleving. En het is interactief, je kan sms’en!

IMG_2468[1]

Ik ben Gonda Lijbers en ik maak keramieke beelden. Uit een “brood” klei creëer ik beelden met een knipoog. Het ontstaat tijdens het werken met de klei. De inspiratie krijg ik uit alles wat er om mij heen gebeurt. Kleur en vorm zorgen voor een opgewekt gevoel, iets wat ik belangrijk vind. Wat materiaal betreft heeft klei mijn grote voorkeur. Ik maak graag grote gekke beelden; maar soms ook kleine beeldjes. In de loop der jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld.
Met veel voldoening doe ik dit al vele jaren. Regelmatig exposeer ik mijn werk en krijg daar positieve reacties op.
De kunstroute vind ik bijzonder omdat je veel kunst in korte tijd kunt zien en de ateliers van de Leidse kunstenaars kunt bezoeken. Wat het ook bijzonder maakt is dat er op veel verschillende plekken kunst te bezichtigen is.
liefzw

Wij zijn Pink Meltzer & Peter J. Visser. De eerste P is onder meer bekend als ‘dichterette’ en de tweede P ontwerpt maquettes en bouwplaten. We proudly present ‘Paper Poetry by Pink & Peter. Ons eerste gezamenlijke kunstproject. Pink heeft als beeldend dichter/dichter al vaker meegedaan aan de Kunstroute. Met het thema: ‘Art is a Word so a Word is Art’. Peter won diverse prijzen met zijn maquettes en bouwplaten. Enkele ontwerpen waren in galeries en in het Stedelijk te koop. In deze Paper Poetry combinatiegedichten geïntegreerd in bouwplaten, vullen zij elkaar op een bijzondere manier in. Dit weekend is de primeur van deze samenwerking te zien.LINK PINK     LINK PETER 

IMG_8440Ik ben Erik Romme, 67 jaar en ik heb 3 jaar de studie aan de kunstacademie Haarlem/ Leiden gevolgd.
Ik maak vooral tekeningen waarin meestal personen centraal staan en het onderwerp mij persoonlijk raakt.
Ik doe via OPEN nu voor de derde keer mee aan de Kunstroute.
Het is een kans voor mij om, als zich ontwikkelend kunstenaar, kunstliefhebbers kennis te laten maken met mijn werk en mijn werkwijze.
OPEN|Makers zit ook in de Zeeheldenbuurt! Kom gezellig langs op de Munnikenstraat 36!
brendaIk ben Brenda Koene. Ik heb via OPEN|Makers een atelier aan de Munnikenstraat 36. Ik heb een fascinatie voor emotionele interactie tussen het individu en de massa. Deze interactie speelt een grote rol in mijn creaties. Dit jaar tijdens de kunstroute zal dit ook weer zichtbaar zijn in een van mijn werken. Ook heb ik een installatie gemaakt geïnspireerd op de Zeeheldenbuurt, waar mijn atelier zich bevindt. Ik hoop u graag te zien en spreken tijdens de kunstroute op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.
emmaIk ben Emma van Noort en ik ga verschillende werken laten zien waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt. Een van die werken is een presentatie van een verzameling die ik bij de kringloop heb gekocht. Het werk heet ‘de rijke bramenplukker’ naar de titel van een sprookje van Godfried Boomans. Ik ben nu nog druk bezig met de sokkel een lik verf te geven.
 Wij zijn open met de kunstroute van 12:00 tot 17:00. Jullie zijn van harte welkom op de Munnikenstraat 36 voor kunst en een kopje koffie. Tot dan!