Open doorloop festival

Hieronder het nieuwsbericht van OPEN doorloop festival:

We hebben goed nieuws!  OPEN gaat DOOR! Er zullen wat betreft het programma en de toewijzing van depanden een aantal veranderingen plaatsvinden, maar OPEN | Makers aan de Marktblijft hét centrum voor makers die graag met elkaar en met de stadintensief contact houden.  Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, en dat gaan we in december uitgebreid vieren!

Als eerste zouden we graag ‘OPEN|doorgeven’ willen presenteren.  Een kunst-estafette, waarbij we jullie willen vragen om 2 dagen iets te maken,op basis van een voorganger. Dit gaat als volgt: De eerste maker krijgt desleutel van 15b, en maakt daar een kunstwerk of een andere presentatie in zijndiscipline. De tweede dag sluit hierbij de volgende maker aan. Die laat zichinspireren door de eerste maker en neemt aan het eind van die dag de sleutelover. De volgende dag werkt diegene verder aan dat werk. De dag erna sluit erweer een andere maker aan en zo gaat het door tot 18 december. Vanaf dat momentpresenteren we een expositie waar deze werken te bewonderen zijn.

Verder speelt in december “Wellicht” in een tijdelijk theater aanAalmarkt 14. Dit is een voorstelling gemaakt door Roggeveen | Olijerhoek,Deboska en Wiedenhof. Uiteraard moeten alle Leidenaren goed zien dat er veel aan de hand is indecember! Daarom willen we de gevels van de Aalmarkt 15c, 15b en 14, enbovendien onze buren van rondvaart Leiden aanpakken met Kerstravaganza! Hierbijworden de gevels met gouden en zilveren kerst en winterversieringuitgedost.

Al deze programma-onderdelen zullen samen komen in een echt OPEN|doorloop festival evenement op 18 december in samenwerking met onze buren van Rondvaart Leiden.Dit is ook het begin van de kerstmarkt en allerlei nadere activiteiten in destad, dus de gelegenheid om veel Leidenaren te verrassen!

Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zullen er in ieder geval performances zijn doorManon Waterreus, Danny Molenaar van Levend Lijf en de voorstellingWellicht. De opening van OPEN|doorgeven zal plaatsvinden en de Kerstravaganza iste zien. Uiteraard aangevuld met warme chocomel en/of Glühwein en de kerstkransjes, niet te vergeten.

390930_230660293671647_1558949018_n