Nieuwe Makers

Afbeelding QR-code tbv Nieuwe Makers van Peen en Ui

Peen en Ui’s Nieuwe Makers #3: SECRET EXHIBITION

Tijdens de Kunstroute op za. 21 en zo. 22 sep. 2019 vond ook de derde – en laatste – editie van het Peen-en-Uiproject Nieuwe Makers plaats. De 8 jonge Leidse makers met elk een andere discipline die de afgelopen twee jaar een mini-residency deden, lieten nu gezamenlijk hun recente werk zien aan de Evertsenstraat 129:

Met dank aan Emma van Noort, Gijsje Heemskerk, Rosa Allessie, Jamie de Groot, Roos Tulen, Tom van der Heiden, Nik Heemskerk en Dieuwertje Spek. Jonge, Leidse Makers die het lukt om naast hun werk in opdracht autonoom, uitdagend werk maken.

Folder van het Nieuwe Makers project door Peen en Ui bij ARS in Leiden.

Peen en Ui’s Nieuwe Makers #2 afgerond

Begin augustus 2018 toonden Dieuwertje Spek (danser), Tom van der Heiden (illustrator), Roos Tulen (performer) en Nik Heemskerk (illustrator) het resultaat van hun mini-residentschap ‘Nieuwe Makers in ARS’.
Nieuwe Makers wordt georganiseerd door Peen en Ui, om jonge Leidse makers de kans te geven autonoom werk te ontwikkelen. In 2019 vindt de laatste editie van Nieuwe Makers plaats.

Foto met toehoorders tijdens presentatie van een van de Nieuwe Makers 2018 van Peen en Ui bij ARS
Presentatie van werk van de Nieuwe Makers 2018 van Peen en Ui bij ARS

Nieuwe Makers tijdens de Kunstroute 22 en 23 september 2018

Net als vorig jaar presenteren de Nieuwe Makers 2018 dit jaar hun werk (2D, dans en performance) bij ARS tijdens de Leidse Kunstroute. U bent za. 22 en zo. 23 september van harte welkom bij Dieuwertje, Nik, Tom en Roos aan Pieterskerkgracht 9a tussen 12 en 17 uur.

Nieuwe editie Nieuwe Makers bij ARS in zomer 2018!

Komende zomer kunt u bij ARS kennis maken met 4, wéér nieuwe, jonge makers. Dieuwertje Spek (danser), Nik Heemskerk (illustrator), Tom van der Heiden (illustrator) en Roos Tulen (theater) gaan bij ARS aan het werk en u kunt er een kijkje nemen. Op Peen-en-Ui Facebook stellen zij zich aan u voor. Vrijdag 3 augustus presenteren Dieuwertje, Nik, Tom en Roos hun werkproces bij ARS tussen 20:30 en 22:30 uur, Pieterskerkgracht 9a Leiden.

NIEUWE MAKERS is een 3-jarig project van Peen en Ui. In dit project werkt Peen en Ui aan een netwerk van nieuwe professionele makers waarbij Peen en Ui hen ondersteunt .

Nieuwe Makers 2017

Vorig jaar waren Emma Van Noort, Jamie de Groot, Gijsje Heemskerk en Rosa Allessie onze nieuwe makers. Samen met hen vormden we een programma voor makers en publiek, waarbij het gaat over de inhoud.

Beeldend kunstenaar Emma van Noort en danser/choreograaf Jamie de Groot gingen op 29 juni 2017 bij ARS om 20 uur het Gesprek aan met het publiek. Want…. ben je als danser wel een nieuwe maker? Wat is dat eigenlijk, beeldend kunstenaar? Wil je als publiek volledig verrast worden of wil je alles begrijpen?

Bij het tweede NIEUWE MAKERS Gesprek op 9 juli 2017 bij ARS stonden schrijver/beeldend kunstenaar Gijsje Heemskerk en danser/choreograaf Rosa Allessie centraal. De vraag ‘Wat is een NIEUWE MAKER?’ en de vraag ‘Pas ik daar wel in?’ kwamen aan bod. 
Wederom een boeiend gesprek over de kunst van het maken en het maken van kunst!

24 juli tot en met 20 augustus 2017 was Art Kitchen

Peen en Ui pitch Leidse Link