Lik op Stuk: Peen en Ui op cultuurreis in de wijk Cronestein

Lik op Stuk: Peen en Ui in Cronestein!

De gemeente Leiden wil het graag tijdelijk wat gezelliger maken in en rond het Omegaplantsoen. Met dit doel voor ogen heeft ze al een paar bijeenkomsten met wijkbewoners georganiseerd. Peen en Ui is gevraagd om het plan van een culturele tint te voorzien en doet dat natuurlijk graag. Dat noemen we Lik op Stuk!
Jennefer en Danny van Stichting Peen en Ui zijn nu op zoek naar de cultuurwensen van de bewoners van Cronestein. Zo kunnen ze kijken of  een paar van deze wensen al vervuld kunnen worden! Waar kunt u ons dan vinden?
Als eerste is ons Hypermõbiele kantoor tijdelijk in VET Gezond geland. Daar werken Jennefer en Danny dinsdags en donderdags aan onze Peen en Uiprojecten.  Hier hebben zij met een aantal bewoners en organisaties uit de buurt kennis gemaakt.
Ze hebben ook kennis gemaakt met de bewoners van de Schanstuin.

Schanstuin

Die zijn al een heel eind met hun plan een gezamenlijke tijdelijke tuin te maken voor alle bewoners van Cronestein. Jennefer en Danny gaan kijken of ze deze tuin kunnen verfraaien met een bijzondere, tijdelijke fontein.

Samen met de bewoners van en rond de Meloenstaat hebben ze een paar gesprekken gevoerd om te kijken wat er allemaal rond het Meloenstraatpleintje zou kunnen gebeuren. Daar is duidelijk geworden dat dit een heel gezellig plekje in de wijk is. Op de vraag “wat zou ú in de wijk willen?” was er één wens die veel gehoord werd: de wens om een mooi meubel te ontwikkelen waarbij zoveel mogelijk bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen leuke dingen kunnen doen.

Meloenstraatmeubel in aanbouw

Barbecueën, eten en spelletjes doen bijvoorbeeld. Een speciale lange tafel misschien? Er is al informatie ingewonnen over vergunningen, veiligheid en toestemming. Binnenkort trekken Jennefer en Danny de wijk weer in om met bewoners volgende stappen te maken voor het ontwerp.

 

 

Ook hopen ze bewoners te ontmoeten die in de ‘Griekse Alfabetbuurt’ wonen. Al deze bewoners zijn uitgenodigd om hun culturele wensen te komen delen. Welke bijzondere wensen zullen daar boven komen drijven?
In de wijkkrant wordt u op de hoogte gehouden van de volgende stappen. Zo maakt Peen en Ui met Lik op Stuk van Cronestein een heel culturele wijk!

Heeft u nou ook mooie culturele wensen?  Stuur een mailtje naar info@peenenui.nl.

Tot ziens in Cronestein!