Kunstroute 24 en 25 september 2016

Kunstroute

Kunstroute 24 en 25 september 2016

De Kunstroute voor Peen en Ui heel geslaagd!

Kunstroute Leidsch Dagblad Vera van der Kaap 26/9/'16

Kunstroute Leidsch Dagblad Vera van der Kaap 26/9/’16

Cees Kortlang

Tijdens de Leidse Kunstroute op zaterdag 24 en zondag 25 september was Peen en Ui natuurlijk ook van de partij! Op zaterdag 25 september was er werk te zien van OPENMakers Julia van Adrichem en Gonda Lijbers in Galerie Cees Kortlang,  naast het werk van Cees Kortlang, de oprichter van deze bijzondere galerie (inmiddels gesloten).

Op zondag 25 september was er op diverse plekken in het centrum van Leiden werk van   OPENMakers Julia van Adrichem, Esmée Hagens, de Handwerkstudio, Gonda Lijbers en Lamp Wouda te zien, allemaal en alles in het kader van bewegende kunst. Het is namelijk alweer ruim 100 jaar geleden dat deze kunstvorm ontstond met Marcel Duchamp’s Fietswiel (2013). Hoog tijd dus om   hier aandacht aan te besteden tijdens deze Kunstroute! Bij Leiden is OPEN voor Bewegende Kunst lees je hoe een andere held der kinetische kunst, Alexander Calder, dit weekend de Leidenaar tot een groots werk inspireert.

Hermine van Bersprijs 2016 voor KLICK-er en OPEN Maker Emma van Noort

Tijdens de officiële opening van de Kunstroute werd ook de winnaar van de Hermine van Bersprijs 2016 bekend gemaakt. En dat was deze keer onze ‘eigen’ Emma van Noort! Emma heeft als maker in OPEN|aan de Markt gewerkt en is enthousiast deelnemer aan KLICK, het uitwisselingsverband van jonge kunstenaars uit Leiden en zusterstad Oxford.  Samen met hen èn Peen en Ui heeft Emma een prachtige expositie neergezet dit najaar. We zijn trots op haar!

 

www.kunstrouteleiden.nl www.juliavanadrichem.nl http://jennig.nl/tag/gonda-lijbers/ http://www.kortlangstichting.nl https://www.facebook.com/EsmeeHagensArt/ https://handwerkstudioleiden.com https://nl.linkedin.com/in/lamp-wouda-1772745b http://www.kinetischekunst.nl http://www.emmavannoort.com http://www.klickoxfordleiden.com http://www.herminevanbersstichting.nl