KLICK

KLICK is een Peen en Ui project, waarin 8 jonge kunstenaars uit Leiden en Oxford samen hun eigen project leren te organiseren.

Leiden heeft al bijna 70 jaar een stedenband met Oxford. Geïnspireerd door deze vriendschap komen de jonge kunstenaars uit beide steden bij elkaar door uitwisselingen en tentoonstellingen. Hoe ziet deze stedenband er nu uit voor de nieuwe generatie? Waar ligt de link? En wat is de klik?

De kunstenaars zijn net afgestudeerd van de kunstacademie of zijn nog bezig met het volgen van een opleiding. De kunstdisciplines lopen uiteen: van geluidskunst tot fotografie en van installatiekunst tot grafisch ontwerpen. De deelnemende kunstenaars zijn Georgie Harris, Matthee de Bruin, Hannah Jacques, Emma van Noort, Lauren Baldwin, Tamsin Corrigan, Samuel Harris en Emma Mayoux-Andrews.

Al ruim een jaar werken zij samen aan exposities en projecten. Zo is er geëxposeerd in het Leidse gemeentehuis en is er een tentoonstelling gemaakt voor the Art weeks in Oxford.

Van 26 t/m 28 juli gaan de 8 kunstenaars samen aan het werk tijdens het open atelier the Art Kitchen in Old School Leiden. De resultaten zijn te zien tijdens de expositie Sense of Place. De opening is op 29 juli, de expo en siteprogrammering is op 30 en 31 juli.

Eind oktober 2016 zullen de resultaten van the Art kitchen ook in Oxford worden tentoongesteld.

De kunstenaars van KLICK zijn ook gevraagd om na te denken over een monument om het 70-jarig jubileum van de stedenband te vieren. Hierover wordt door de kunstenaars druk gebrainstormd en samengewerkt met de Leiden-Oxford Link. Leiden-Oxford Link en Peen en Ui zullen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit monument samen te realiseren.

Voor meer informatie kun je op hun website kijken: www.klickoxfordleiden.com. Ze zijn ook te vinden op facebook https://www.facebook.com/KlickOxfordLeiden.

1logo KLICK23