Kernteam

Foto van teamleden Jennefer Julia en Danny

Peen en Ui Team

Binnen het  kernteam van Peen en Ui zijn verschillende vaardigheden verenigd. Alle teamleden hebben een verleden in zorg en welzijn en hebben zich later ontwikkeld tot maker en organisator. Er is een natuurlijk vermogen om makers, bewoners en partnerorganisaties te begeleiden bij het maken van nieuwe stappen. Peen en Ui is in staat om makers, bewoners en partners van verschillende disciplines en niveaus samen te brengen met behoud van hun eigen kwaliteit

Danny Molenaar

Website | Facebook

Na 14 jaar als gediplomeerd verpleegkundige zorgen voor mensen met een (verstandelijke/ fysieke) beperking, startte Danny in 2002 Levend Lijf. Hiermee brengt hij beeldend theater in beweging en verzorgt hij de vormgeving voor kunst- en cultuurprojecten, op diverse locaties in binnen- en buitenland. Deze werkervaringen geven hem het gereedschap om op ieders niveau te communiceren.

Danny is niet bang nieuwe mensen echt te ontmoeten en is een “samenmaker”.

Zijn jarenlange ervaring om samen te zorgen voor, maakt hem tot een betrokken en trouwe maker. Binnen stichting Peen en Ui komen deze werelden samen: Zorgdragen voor een nieuwe omgeving met cultuur als veilig gereedschap.

www.levendlijf.nl

Jennefer Verbeek

Twitter | LinkedIn Website

Jennefer begon haar loopbaan als jongerenwerker, waarna ze zich richtte op het organiseren van projecten op het snijvlak van welzijn en cultuur. In de afgelopen 10 jaar ontwikkelde ze met haar bureau Jennig veel cultuurprojecten met verschillende doelgroepen: jongeren, ouderen, mensen met een migratie-achtergrond, mensen in allerlei verschillende wijken van Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Leiden. Daarbij werd ze steeds vaker gevraagd deze projecten in te zetten om bewoners te betrekken bij hun leefomgeving.

In de methode Samen aan de Stad die Jennefer ontwikkelde tijdens de HKU master Crossover Creativity komt Jennefer’s werkervaring als social designer (iemand die oplossingen ‘ontwerpt’ voor maatschappelijke problemen en zo bijdraagt aan het menselijk welbevinden) perfect samen met wat ze heeft geleerd tijdens deze Master.

Zie ook www.jennig.nl, www.samenaandestad.com en Master Crossover Creativity

Algemeen Dagblad, 30-11-2016

Julia van Adrichem

Foto door Leonie van der Helm 2020

 

 

Website | LinkedIn

Na een studie Engels en de kunstacademie (KABK) ben ik sinds 2003 beeldend kunstenaar. Tien jaar later, in 2013, kreeg ik meer behoefte aan daadwerkelijk actief zijn in de maatschappij, als kunstenaar. Niet in een ateliergebouw werken maar èlders, liefst! Sinds die tijd ben ik betrokken bij Peen en Ui. Als teamlid houd ik de inhoud van de website bij, maak ik facebookberichten en help ik waar nodig een handje.  Momenteel heb ik mijn atelier in de Schakelaar in de Agaatlaanflat waar ik (o.a.) bezig ben met een mooi project ( “Weet je nog, Agaat?” ). Naast m’n atelierwerk heb ik hier elke week contact met bewoners uit de flat, b.v. bij de koffie op donderdag of gewoon in het voorbijgaan. Ik beschouw mezelf hier als artist in residence maar misschien intussen nog wel meer als (deeltijd-) Agaatlaanbewoner!

Verder zit ik in een bandje, ‘t Valies, maak ik muziek samen met mijn vriend Peter Braas (Bradric), en met anderen.  Ook vind ik het leuk om zelf muziekinstrumenten te maken.

Agaatlaan Leiden“Weet je nog, Agaat?”www.hetvalies.nlEngelse taal en cultuurwww.kabk.nl