Jacques Urlusplantsoen 50 jaar!

JUP 50 jaar

Jacques Urlusplantsoen 50 jaar

Wat heb jij uit je vorige huis meegenomen?

Het Jacques Urlus Plantsoen (JUP) bestaat dit jaar alweer 50 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Het is een perfect moment om eens wat herinneringen op te halen. Herinneringen van al die bewoners die overal vandaan zijn gekomen. Uit verschillende plekken van de stad, het land en zelfs van ver daarbuiten.

We hebben een bijzondere manier bedacht om deze herinneringen vast te leggen.

In september verzorgen we een speciale editie van Tommy’s Luie Zondag: de Tommy’s Luie Zondag Herinneringen Show! Op zondagmiddag 3 september komen we bij elkaar en vragen we alle bewoners om een voorwerp mee te nemen uit het huis waar ze, vóórdat ze in het Jacques Urlus Plantsoen kwamen, woonden. Deze aandenkens vormen de basis van de Herinneringstalkshow. Peen en Ui interviewt verschillende bewoners uit het publiek. Uiteraard kunnen ook de andere bewoners in het publiek meedoen met het gesprek! Zo leren we tijdens de show elkaar op een bijzondere manier kennen.

In de pauzes en tijdens de afsluitende borrel nemen we de bewoners met hun aandenken op de foto. Daar richten we de Speciale Herinneringen Fotostudio voor in.

Deze foto’s komen op een hele speciale manier terug. Een aantal ervan kiezen we uit en komen in een echte expositie in het Jacques Urlus Plantsoen! De foto’s printen we op raamstickers, die we bevestigen aan de bovenzijde van de ramen van alle ingangen. In oktober, november en december lichten de foto’s op en zullen ze het Jacques Urlus plantsoen opvrolijken tijdens de donkere wintermaanden!

Van alle foto’s worden ansichtkaarten gemaakt die aan de bewoners die op de foto gaan, worden uitgereikt. Iedereen krijgt er een paar. Om te bewaren of om te versturen. Misschien wel naar een oude vriend uit de tijd van de verhuizing naar het Jacques Urlus Plantsoen!