De Regelmaat

Samen afspraken maken over een gezamenlijke ruimte

Op verschillende momenten wordt Peen en Ui gevraagd te helpen bij problemen die ontstaan bij het delen van een gezamenlijke ruimte. Zo vroeg Zayaz Wonen de hulp van Peen en Ui in, omdat er ruzie was ontstaan over De Comzay, een ontmoetingsruimte voor de bewoners van ouderencomplex de Compagnie. Iedereen had eigen regels en ideeën over de regels en het programma in de ontmoetingsruimte.

Aan de slag met afspraken maken

Ook in ontmoetingsruimte de Meelbox was behoefte om goede afspraken met elkaar te maken over hoe de gebruikers deze plek kunnen delen. Daar was de beheerder helaas overleden. Eigenaar woningcorporatie Ons Doel zocht een manier waarop de verschillende gebruikers onderling het beheer zouden kunnen delen

Peen en Ui organiseerde op beide plekken verschillende bijeenkomsten om goede afspraken te maken. Zij ontwikkelde verschillende middelen die helpen bij het maken van deze afspraken, zodat alle verschillende ideeën en zorgen van gebruikers aan bod kunnen komen en ook nieuwe gebruikers makkelijk aan kunnen haken.

Deze middelen, samen met een handleiding, zijn verzameld in De Regelmaat. Zo kunnen we in het vervolg nog veel meer bewoners helpen met het afspraken maken over gedeelde ruimtes!

Meer weten? Stuur ons een mailtje!