BINNENsteBUITEN

BINNENsteBUITEN

Kunst in de polder

Blijven drijven op het water.

Op zoek naar het religieuze leven van een schaap.

Hebben groenten gevoel?

Met de stadsjutter de polder in

Dansen in het groen.

Op 12, 13, 14, 17, 19, 20 en 21 juni biedt BiINNENsteBUITEN een kunstprogramma van workshops, performances, installaties en gezelligheid in polderpark Cronesteyn en De Tuin van de Smid. Van 8 juni tot en met 21 juni kun je meekijken hoe Makers daar aan het werk zijn. Het is een work in progress, dus volg hen op Facebook!

Onder deze afbeelding vind je het programma. Wil je zeker zijn van een plekje? Geef je dan op via open@peenenui.nl

Programma:

Workshops en voorstellingen:

Totempaal, Joke Schoneveld, www.jokeschoneveld.nl

Midden in de stad liggen veel rommeltjes op straat. Wij gaan deze rommeltjes verzamelen ofwel stadsjutten. Vooral bij het station ligt een schat aan materialen. Buiten bij de Tuin van de Smid gaan we deze rommeltjes op stukjes boomstam verwerken. De stukjes boomstam worden uiteindelijk gestapeld tot een 2 1/2 meter hoge totempaal. De gestapelde boomstammetjes gaan nu een verbinding aan met elkaar net zoals de rommeltjes van Binnen de Singel een verbinding aangaan met het Buitenleven!

Data stadsjutten: Woensdag 10 juni van 11 tot 13 uur, Vrijdag 12 juni van 14 tot 16 uur, Woensdag 17 juni van 11 tot 13 uur. Plek: Verzamelen bij het station.

Data boomstammen bewerken met gevonden materialen : Vrijdag 19 juni van 14 tot 16 uur, Zaterdag 20 juni van 14 tot 16 uur, Zondag 21 juni van 11 tot 13 uur in de Tuin van de Smid.

POLDERHUISJES OP TENEN…….Tika Kauffmann, www.tikakauffmann.nl

Samen met Tika kun je huisjes maken op wilgentenen. De huisjes gaan we opvullen met natuurlijke materialen. Daarna verbinden we deze huisjes met elkaar, zodat er een polderdorp ontstaat.

Vrijdag  12 juni van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur, Zaterdag  13 juni van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur, Zondag  14 juni van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur.  Woensdag  17 juni van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur,  Vrijdag 19 juni van 17 tot 18 uur, Zaterdag 20 juni  van 11 tot 12 uur en van 12 tot 13 uur, Zondag 21 juni  van 11 tot 12 uur en van 12 tot 13 uur.

 ‘Heer Dinges en het Kriebelbeestjeszomerfeest’, Voorstelling voor peuters door Aerdrijk, www.aerdrijk.nl

Heer Dinges viert het zomerfeest en het Bijtje Lin komt ook! Kom je ook verkleed als een klein kriebelbeestje?  Of neem een kriebelbeestjesknuffel mee!

Woensdag 17 juni om 10:30 uur

BEWEGEN VOOR FILMACTEURS, Garde du Nord, Post Cie Crew, Nachttuinders

Deze workshop gaat over acteren voor het oog van de camera. Door spelopdrachten aan de hand van een later dit jaar te verfilmen scenario kun je ervaren hoe het is om voor camera te acteren. Op de workshop gemaakte opnamen worden besproken, gemonteerd en op 20 en 21 juni gepresenteerd in de Tuin van de Smid. Het is niet nodig om filmervaring te hebben. MELD JE AAN PER E-MAIL: open@peenenui.

Zaterdag  13 juni 10.30 uur – 16 uur

Kijk op het Water, orkshops voor iedereen vanaf 8 jaar, Nauta, Brechthout & Brakkee, www.anneliesbrakkee.nl

Workshop “golven op het water”. Met natuurlijk materiaal proberen we samen een golflijn te tekenen op het water van de brede sloot, hiermee verwijzend naar polder, mens en zeespiegel.De trotse makers worden met hun werk geportretteerd door fotografe Patricia Nauta.

Zaterdag 13 juni van 11 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur, zondag  14 juni van 11 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur.

Workshops Vlottenbouwsels; voor kinderen met hun ouder(s)

Met stammetjes en takken construeren we bouwsels die we te water laten op de poldersloot. De trotse makers worden met hun werk geportretteerd door fotografe Patricia Nauta.

Woensdag 17 juni van 14 tot 16 uur, Zaterdag  20 juni  van 11 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur, Zondag  21 juni van 11 tot 13 uur en van 14 tot 16  uur.

Gevoelde groenten en Vierkante Centimeters Inspiratie, Roos Tulen

Gevoelde groenten. Er hangt groente boven de tafeltjes en deze mogen gesneden worden. Elk stukje moet geteld worden. Hier door ontstaat een nummer en dit is de waarde van de salade. De vraag die ik wil stellen is: wat maakt iets waardevol? en wat is waarde eigenlijk? Daarna wordt er een salade van de groente gemaakt en eten we ‘m samen op!

Vierkante centimeters inspiratie. Er zijn luciferdoosjes en het gaat om creativiteit en inspiratie delen. Er mag vrij geknutseld worden en de doosjes worden op een plek bij elkaar verzameld. Je mag er één meenemen zodra je er zelf één inlegt. Er zit één lucifer in het doosje zodat je de boodschap kan bewaren of verbranden als je het niks vindt.

Zaterdag  13 juni van 11 tot 13 uur, Woensdag 17 juni van 14 tot 16 uur, Zondag  21 juni van 11 tot 13 uur en van 14 tot 16  uur.

Zingend boertje door Aardrijk, www.aerdrijk.nl

Muzikale boer Guus zingt over het leven en werken op de boerderij. Liedjes over dieren op de boerderij, maar ook over de gewassen, seizoenen en spelingen der natuur. Er zit nog veel muziek in het boerenleven!

Zaterdag 13 juni om 15 uur

HOUSE, Levend Lijf, www.levendlijf.nl

Esther van Leeuwen is thuis. Of niet? Zij verplaatst zich door de Tuin van de Smid en neemt haar huis mee. Een dansperformance onderweg.

Zondag 14 juni 14.30 uur, Zaterdag 20 juni 14.30 uur

Tangosalon met gratis introducties, Libertango,www.libertango.nl 

Danservaring, leeftijd, lenigheid, het al dan niet hebben van een danspartner, kennis van de muziek doet niet ter zake. Alles wat je nodig hebt is zin en energie om je open te stellen voor het nieuwe avontuur wat Tango je te bieden heeft.

Vrijdag 19 juni 16 tot 17 uur: introductieles, Vrijdag 19 juni 17 tot 22 uur: Tangosalon

Honingslingeren door Dirk Jan, www.cronesteynshof.nl

Dirk Jan geeft een demonstratie honingslingeren. Een educatieve bijeenkomst waarbij ook heerlijk honing geshopt kan worden natuurlijk.

Zaterdag 20 juni van 13.30 tot 15.30 uur

Hooplovers.NL Hoepelinstuif, www.hooplovers.nl 

Kom naar De Hoepel Instuif van Hooplovers, stap in een kleurige plastic buis en we helpen je op weg. Jong en oud, dik en dun, kort en lang. Hoepelen is al jaar en dag voor iedereen fun. Deze middag kun je de hele dag hoepels lenen, tips vragen en leuke hoepel-trucjes jatten op De Hoepel Instuif!

Zondag  21 juni van 14 tot 17  uur

Smidzomernacht, De tuin van de smid samen met Peen en Ui, www.detuinvandesmid.nl

We gaan de zwoele zomeravond vieren tijdens de Smidzomernacht.

We maken een kampvuur met muziek van Peter en Melchior en Antoinette verzamelt verhaalfragmenten met haar verhalenjurk.  Bij het kampvuur draagt zij het verhaal wat daaruit ontstaat voor. Er worden heerlijk hapjes geserveerd en het smidsvuur brandt!

Vrijdag 19 juni de gehele avond

Polderlicht door Felix de Rond, lichtkunstenaar

Felix experimenteert deze zomeravond. Hij projecteert zijn abstracte beelden op de levende boomtoppen in de polder. Hierdoor smelten digitale en fysieke vormen samen.

Vrijdag 19 juni 21 uur

Leidse Singer-SongwritersCentrum voor Amateurkunst Leiden, Facebook/CentrumvoorAmateurkunstLeiden, 

Wendy Diepgrond zingt al lang, nummer schrijven doet ze pas sinds kort. Ze begeleidt zichzelf op gitaar. Onlangs heeft ze meegedaan aan het singer-songwriters traject Jong QuiteQuiet waar ze voor het eerst haar nummers ten gehore bracht. En dat deed ze supergoed.

Zondag 14 juni 11 uur

Was tot voor kort Sam van Tienhoven vooral solo te zien, nu heeft hij de handen ineen geslagen met andere Leidse muzikanten om The Back Alleys te vormen. De samenstelling is wat groter, de liedjes nog weer mooier!

Lekkere catchy folk en rock songs.

Zondag 21 juni 12.30 uur

Installaties:

Kijk op het water, Annelies Brakkee, www.anneliesbrakkee.nl

Wolk en water; in de Nederlandse landschapsschildertraditie is de wolk(enlucht) een belangrijk thema. Beeldend kunstenaar Annelies Brakkee laat haar wolken zien, drijvend op een zeer gecontroleerd stukje water in de polder.

Kurly Wurly II, Leonie van der Plas, www.leonievanderplas.nl

Leonie van der Plas doet antropomorfisch onderzoek onder de schapenpopulatie van de Tuin van de Smid. Ze slaat haar kamp op tussen de schapen en hoopt ze van daaruit te kunnen observeren. Zit er ritualiteit in het gedrag van de schapen? Leonie van der Plas wil objecten maken die hierbij passen. Ze is benieuwd of de schapen hier iets mee zullen doen. Leonie wisselt intussen graag van gedachten met bezoekers over haar onderzoek en alles wat daarbij komt kijken. Kom gerust even langs in het kampement! Leonie van der Plas is aanwezig op woensdag 10 juni, woensdag 17 juni, vrijdag 19 juni, zaterdag 20 juni en zondag 21 juni.

Buitenste Binnen-in-Installatie, Brenda Koene, www.brendakoene.com

“Natuur is voor mij een beleving, een beleving van beweging in lucht. De stroming van water, de wind die door de bomen waait, de beweging van lucht. Ook ideeën vormen zich en breken af door de beweging in lucht, zelfs geld is tegenwoordig lucht. Niks is, zonder dit element.Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij zien en ervaren hoe wij hier onderdeel van zijn en wat dit doet? Neem dan een kijkje in de Buitenste Binnen-in-Installatie tijdens Binnenste Buiten.”Brenda Koene is aanwezig op woensdag 10 juni, vrijdag 12 juni, zaterdag 13 juni, zondag 14 juni, woensdag 17 juni, en vrijdag 19 juni.