Bij Nico

Deel van logo van Nico van der Horstpark bij Peen en Uiproject Bij Nico

Social designproject door Peen en Ui

Bij Nico is het nieuwste social designproject van Peen en Ui. Het Nico van der Horst Park is een nieuwe woonwijk aan de Voorschoterweg, net voor de Hooghkamerbrug. De helft van de woningen is voor statushouders, in de andere helft wonen reguliere huurders. Er is een gezamenlijk tuinhuis bij de wijk, en daarin werken Danny, Jennefer en Robbert van Peen en Ui een jaar lang om als social designers te zorgen dat het een hechte en echt Leidse buurt wordt!

Bewoners en team verzamelen bij het Tuinhuis Bij Nico voor een gezamenlijke activiteit

Foto van werkplek Bij Nico Tuinhuis

Inmiddels (zomer 2018) zijn alle 100 woningen in gebruik zijn genomen – 50 voor statushouders en 50 voor andere starters. In opdracht van de gemeente, De Sleutels en Ons Doel maakte Peen en Ui kennis met de nieuwe bewoners, hielp hier en daar een handje en organiseerde b.v. picknicks zodat iedereen elkaar een beetje leert kennen. Nu ondersteunt Peen en Ui bewoners met het realiseren van hun eigen plannen en ideeën, waaronder sporten, tuinieren en gezamenlijke excursies.

Korte verhalen over dit bijzondere social designproject van Peen en Ui vindt u op www.nicovanderhorstpark. En héél trots zijn we op de podcasts die we gemaakt hebben Bij Nico! U kunt ze  hier  beluisteren.