100 jaar Ons Doel met Peen en Ui

Logo 100 jaar Ons Doel Festival met Peen en Ui

Peen en Ui organiseert met Ons Doel het 100 Jaar Ons Doel Festival

Ons Doel is JARIG!! En wie jarig is… trakteert!
Peen en Ui is door Ons Doel gevraagd om de viering van het 100-jarig bestaan van deze woningstichting te organiseren. Dat doen we natuurlijk graag, samen met Ons Doel maar óok met de bewoners!
Peen en Ui gaat ervoor zorgen dat Ons Doel in uw wijk een feestje komt brengen. Maar dat niet alleen! Ons Doel neemt ook bijzondere traktaties mee! Wat dacht u van:
Een gratis klusje?  Een losse plank, kapotte lamp, of geen zin in de afwas: Ons Doel hangt het voor u op, plakt het vast, of wast het af!

Maar we hebben méer! Wat dacht u van een klein optreden? Of een gratis dansles? Een verhalenverteller? Cupcakes bakken? Hieronder ziet u wat er op het partijtje in uw buurt allemaal mogelijk is.

Bij elk partijtje is er een speciale gast: De Leidse historicus Cor Smit! Hij vertelt u alles over uw buurt en de stad Leiden van 100 jaar geleden.
En… er is natuurlijk ook taart!

Wilt u ook iets aan de jarige geven? Dat kan! We maken graag gebruik van uw talent! Misschien kunt u goed tuinieren, of een mooi verhaal vertellen, of een bijzonder instrument bespelen. Of u heeft bijzondere herinneringen die u met ons delen wilt. We horen het graag van u – we maken het feestje samen!

31 augustus 2018: 100 jaar Ons Doel Festival!

Ons Doel en Peen en Ui organiseren het 100 jaar Ons Doel Festival! Heeft u het naar uw zin gehad tijdens het verjaarspartijtje van Ons Doel in uw buurt? En wilt u dit nog wel eens meemaken? Of heeft u het buurtpartijtje gemist? Dan is hier uw kans om alsnog te zien welke bijzondere talenten en ervaringen er in Leiden verzameld zijn! U kunt al uw klusvragen kwijt,  bijzondere optredens zien, leuke workshops volgen en genieten van live muziek! We hopen met u nog één keer te proosten op het honderdjarig bestaan van Ons Doel!

Op dit festival komen de successen en de bijzondere talenten en wensen die er te zien waren en verzameld zijn tijdens de buurtpartijtjes samen. Er zijn optredens van bewoners, medewerkers en artiesten, er is een historie-hoek, waar Cor Smit zijn verhalen laat zien – aangevuld met de verhalen van de bewoners – er zijn workshops, er is een -‘tips en trucs in en om het huis’ – hoek en natuurlijk….: taart!

Veel plezier op het 100 jaar Ons Doelfestival op vrijdag 31 augustus!

4 partijtjes in 4 wijken/buurten

De partijtjes worden georganiseerd op 4 voorjaarsavonden, van 19.00 uur tot 21.00 uur. We komen, onder begeleiding van muziek, aangereden in een bijzondere podiumwagen. Als die open gaat komen de slingers je al tegemoet. In de wagen staan statafels, verschillende stoelen die in een verjaardagskring gezet kunnen worden, koffie, thee, gebak, limonade, en alles wat nodig is voor het aanbod van Ons Doel (de (klus) talenten van Ons Doelmedewerkers).
Om 19.00 uur staat de podiumwagen op een centrale plek bij woningen van Ons Doel. Peen en Ui belt aan en biedt de traktaties aan. Ze koppelen we de bewoners aan de medewerkers. Er volgt een klein podiumprogramma dat door Peen en Ui aan elkaar gepraat wordt. Op de momenten dat er geen muziek/dans e.d. is, houdt Peen en Ui de mensen op de hoogte van hoe het met de klussen gaat. (zoals reporters op het journaal). Medewerkers van Ons Doel en Peen en Ui bieden de mensen koffie en thee met gebak aan.
Cor Smit loopt met een vest met zakken vol oude foto’s, ansichtkaarten en andere historische parafernalia rond om mensen over vroeger te vertellen en vragen te beantwoorden.
Peen en Ui en de Ons Doelmedewerkers zoeken mensen bij elkaar voor het 100 jaar Ons Doel Festival.
Na twee uur wordt de wagen weer ingeklapt en is het partijtje voorbij.

4 kleine traktaties in 4 buurten

In 4 buurten van Ons Doel komt Peen en Ui een kleine traktatie brengen, namelijk Koffie en Taart. Met de bakfiets en gezellige muziek rijdt Peen en Ui de buurt in.

In de bakfiets staat de koffie en de taart klaar. De bakfiets wordt neergezet en Peen en Ui belt bij alle mensen even aan en nodigt de bewoners uit voor een taartje met koffie of thee. Dat kunnen de mensen bij de bakfiets komen doen. Daar vinden de bewoners ook informatie over het 100 jaar Ons Doel Festival. Na een half uur vertrekt de bakfiets weer naar een volgende buurt.