1 2 in de maat….

De voormalige Rooms Katholieke Meisjesschool (en later ROC) aan Galgewater 1 was tijdens de Open Monumentendagen op 13 en 14 september 2008 voor de allerlaatste keer te bezichtigen in haar oude staat. Omdat de school daarna omgebouwd werd tot studentenwoningen en er dan van de authentieke schoolse sfeer weinig meer over zal zijn, heeft Peen en Ui in samenwerking met SLS Wonen alle bezoekers van school weten te verrassen door de sporen van ijver!

Zelf gemaakte kleding, rapporten en ander materiaal van toen. Een foto- en videoreportage gemaakt met oud-leerlingen nam bezoekers mee langs vervlogen tijden. Op zondag 14 september konden oud-leerlingen en -docenten elkaar ontmoeten en samen herinneringen ophalen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Maar er was meer! Verschillende kunstenaars en theatermakers hadden zich laten inspireren door de thema’s ‘sporen’ en ‘school’. Geheimzinnigheid in de fietsenkelder, vuile was in de tuin… Vliegtuigjes vouwen, schoolmelk, expositie van Herinneringen. Daarnaast traden op zaterdag de Barbarella’s op, en was de Dutch Zangeres Zonder Naam een aantal keer te zien.

Het succes van dit project heeft ertoe geleid dat Peen en Ui in opdracht van SLS Wonen een publicatie heeft gemaakt over deze bijzondere meisjesschool.