HOMETOWN

In 2015 organiseerde Peen en Ui HOMETOWN. Zie hieronder het nieuwsbericht.

Peen en Ui gaat los in de Leidse Binnenstad!

30 augustus is Leiden OPEN voor Spektakel! Leiden is OPEN, het voormalige Verrassend Winkelweekend, heeft ons gevraagd om op die dag een bijzonder programma te maken. Deze gelegenheid hebben we aangegrepen om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het maken van de spectaculaire straattheatervoorstelling HOMETOWN! Dit spektakel vindt plaats op het kerkplein van één van de bakens van Leiden: De Hooglandse Kerk.

 

PU HT wit HOMETOWN: Dansend ontstaat een stad

De voorstelling vertelt de geschiedenis van Leiden, vanaf het ontstaan van Leiden tot en met nu. Met 4 objecten in de vorm van een huisje wordt het  verhaal verbeeld. De huisjes worden door de dansers langzaam in de richting van een 8 meter hoge kerktoren bewogen!  In die kerktoren wordt de  voorstelling spectaculair afgesloten.

Componist Tommie Freke, ook Leidenaar en bekend van de Dogtroep, diverse locatietheatervoorstellingen en kunstenaars, componeerde de muziek  en Esther van LeeuwenCherif ZaoualiNelse van Heurck en Andreas Leertouwer dansen de voorstelling en ondersteunen ons met de choreografie. De voorstelling wordt om 17 uur geopend door onze burgemeester Lenferink samen met onze stadsdichter Wouter Ydema. Simone Heitinga van Aerial Art verzorgt het verrassende einde.

 

Home / House - Levend lijf Delft Fringe 2012

Home / House – Levend lijf
Delft Fringe 2012

Heel de binnenstad vol!

De objecten die worden gemaakt voor de voorstelling zijn natuurlijk op vele andere manieren in te vullen. Dat gaan we ook doen!  Op verschillende plekken is er in de middag voorafgaand aan de voorstelling van alles te doen:

 

 

Op het Stadhuisplein maken we een historische werkplaats, “De Leidse Sleutel”. Deze werkplaats wordt bemand door onze eigen stadskenner Jos van den Broek. Daar kun je van alles te weten komen over de historie van Leiden.

Op de Hoogstraat ( bij Van Engelen) zijn de OPENMakers in zicht, want een Peen en Ui stadsspektakel is natuurlijk nooit compleet zonder OPENMakers. Sonja van Kerkhoff maakt met andere makers een kunstinstallatie waardoor u deze plek weer op een hele andere manier gaat bekijken.

Bij de Pieterskerk richt Hooplovers weer de hoepelwinkel in. We nodigen iedereen uit om zijn/haar onvermoede hoepeltalenten aan te wenden en de hoepel een rondje te laten draaien.

Op de Lange Mare kunt u aan de slag met de Handig Handwerk Open Air Edition georganiseerd door Handwerkstudio Leiden.

Het straatspektakel gaat u door de hele binnenstad verrassen. Ieder uur duikt plotseling een verzameling straatartiesten op. Steltlopers, acrobaten, skaters en free runners vertonen dan hun beste trucs. De meeste van deze artiesten komen, zoals je van Peen en Ui gewend bent, uit Leiden. Zo zullen Circusschool Miloco en Davey Goossen van gymnastiekvereniging Jahn ook een spectaculaire bijdrage leveren.

Met luid tromgeroffel van percussieschool Sans Metre, bewegen de huisjes zich naar het Hooglandse kerkplein, waar om 17 uur de voorstelling HOMETOWN losbarst. Na de voorstelling zal DJ Marc Baronner je uitdagen zelf ook een dansje te wagen.

HOMETOWN WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOORFONDS 1818, HET DRUCKERFONDS, LEIDEN IS OPENLAKCURSUSSEN, ROBB BRUINS, ERIC DEN BOER, JEROEN DE GOEI EN DE HOOGLANDSE KERK, PROFESSIONALS EN VRIJWILLIGERS.

 

Programma en tijden:

13-16.30 UUR: DANS, STELTEN EN ANDER STRAATSPEKTAKEL DOOR PEEN EN UI. LOCATIE: DE LEIDSE BINNENSTAD EN DE V&D
13-16.30 UUR: HANDIG HANDWERK OPEN AIR EDITION,DOOR HANDWERKSTUDIO LEIDEN.LOCATIE: LANGE MARE
13-16.30 UUR: GESCHIEDENISWERKPLAATS DE LEIDSE SLEUTEL: MET STADSKENNER JOS VAN DEN BROEK. LOCATIE: STADHUISPLEIN
13-16.30 UUR:OPENMAKERS IN HET ZICHT: EXPOSITIE EN WORK IN PROGRESS DOOR OPENMAKERS. LOCATIE: HOOGSTRAAT
13-16.30 UUR: DE HOEPELWINKEL HOEPELT, HOEPEL JE MEE? DOOR HOOPLOVERS.NL. LOCATIE: PIETERSKERKPLEIN
15.00 UUR: TWIST AND TURN , THROW AND GO DEMO DOOR HOOPLOVERS VAN DE DAG ANNEMARIE BOGERS EN PETER MASSOP. LOCATIE PIETERSKERKPLEIN
13-16.30 UUR: FREE RUNNERS FLASH MOB DOOR STEP BY STEP O.L.V. DAVEY GOOSSENS VAN JAHN GYMNASTICS. LOCATIES: BINNENSTAD EN V&D
16.30 UUR: HOMETOWN PARADES ONDER BEGELEIDING VAN PERCUSSIE VAN SANS METRE VANAF DE PIETERSKERK, LANGE MARE, HAARLEMMERSTRAAT, STADHUISPLEIN EN HOOGSTRAAT
17.00 UUR: STRAATTHEATERSPEKTAKEL HOMETOWN DOOR PEEN EN UI. LOCATIE: HOOGLANDSE KERKPLEIN